NYHEDER
September 2023- SKANDI-BO UDVIDER DERES CIRKULÆR PRODUKTION MED GENBRUGSALUMINIUM
ALUMINIUMSPROFILER MED ET LAVT CO2-AFTRYK
SKANDI-BO har altid arbejdet med at genanvende så meget som muligt i produktion og al afskæring, spåner og lignende bliver sendt til genanvendelse.
Fra starten af 2023 er produktionen i SKANDI-BO omlagt til at anvende såkaldt grønt aluminium Reduxa dvs. aluminium der er produceret med vedvarende energi.
Sideløbende bliver genbrugsaluminium Ecodura, dvs. aluminium, der har været brugt til andre formål, indfaset i produktionen. Forventningen er, at alle profiler fra SKANDI-BO i løbet af sensommeren 2023 vil være produceret af genbrugsaluminium.
TILLYKKE! OLIVER HAR BESTÅET SIN SVENDEPRØVE
Stort tillykke til Oliver Kjær, der i sidste uge bestod sin svendeprøve og nu kan kalde sig Alubygger.
Med stor ros og det bedste svendestykke på holdet, er vi glade for at Oliver har valgt at fortsætte som Alubygger hos SKANDI-BO A/S.
På billedet ses Oliver sammen med fabriksdirektør Carsten Andreasen.
Januar 2023 – SKANDI-BO fylder 50 år den 19. Januar 2023
SKANDI-BO fylder 50 år den 19. Januar 2023, og vi glæder os til at fejre dagen med kunder, leverandører og forretningsforbindelser
April 2022 – STORT TILLYKKE til vores kollega Jamal, som blev nyuddannet Alubygger.
Man kan kun blive glad og stolt, når Jamal som er syrisk flytning, startede hos os i et IGU forløb, lærte sig hurtigt dansk og sprang ud af IGU forløbet (det gik for langsomt!) for i stedet, at starte i mesterlære og nu har han så fået svendebrev som Alubygger, STORT tillykke Jamal.
Marts 2022 – Specialist i levering og montering af indvendige glaspartier til svømmehaller og vandkulturhuse.
Hos SKANDI-BO lever de af at levere og montere glasvægssystemer med stor fleksibilitet. Således kan deres Ocean produkter, som normalt anvendes til maritime opgaver, også benyttes til bygninger med aggressivt miljø. Det er derfor muligt at bruge standardløsninger til specielle opgaver – og standardløsninger har jo den åbenlyse fordel, at de både er velafprøvede og konkurrencedygtige på prisen.
Februar 2022 – STORT TILLYKKE til vores kollega Mark, som blev nyuddannet Teknisk Designer d. 31.01.22.
STORT TILLYKKE til vores kollega Mark, som i mandags blev nyuddannet Teknisk Designer.
Vi ønsker Mark alt det bedste i fremtiden.
Januar 2022 – SKANDI-BO når nye højder – 4,5 meter høj brandglasvæg.
En 4,5 meter høj brandglasvæg.
De danske arkitekter har altid været kendt for deres evne til dygtigt, at arbejde med dagslys og håndteringen af lysindfald og transparens. Arkitekternes fokus på den størst mulig udnyttelse af og ønsker om, at kunne trække dagslyset ind i bygningskroppen, har været en drivkraft udviklingen af højden på brandglasvægge.
Det er mere end 20 år siden SKANDI-BO udførte sin første brandtest og der har været en rivende udvikling i anvendelsen af glasskillevægge og døre i det danske byggeri i de sidste to årtier. Da vi gennemførte de første tests var der et ønske om, at der kunne laves branddøre med sidepartier, derfor var højden på partierne typisk 2,1- 2,2 meter. For ti år siden var højden på væggene øget til ca. 2,5 meter og enkelte tilfælde også højere, men typisk kun i den laveste brandklasse E30. I løbet af de seneste 10 år er udviklingen gået stærkt og mange projekter har brandglasvægge der er 3 meter høje eller derover og typisk også helt op til EI60 brandklassen.
Hos SKANDI-BO udvikler vi konstant vores produkter og har løbende brandtest af både glasvægge og døre for at kunne tilbyde de bedste produkter og møde markedets ønsker. Derfor fik vi i starten af året Dansk Brandteknisk Institut (DBI) til at starte den højeste ovn de har. Vi ville teste vores stærke rammesystem ID85, i den største skala der kan testes i Skandinavien. Den 4,5 meter høje ovn blev først slukket efter 70 minutter og det stærke system klarede dermed strabadserne i over en 1 time.
SKANDI-BO ID85 rammesystemet er med sine smalle og elegante profiler ikke bare et meget stærkt glasvægssystem, som der kan bygges i højden med, det er også utroligt fleksibelt der samtidig kan håndtere høje lyd-, brand- og sikringskrav. Det stærke glasvægssystem er anvendt til så forskellige byggerier som folkeskoler, universitetsbyggerier, laboratorier, logistikbygninger, retspsykiatriske hospitaler, lufthavne, banker, koncertbygninger, svømmehaller og mange flere. Der er selvsagt en kæmpe stor spændvidde i de krav der stilles til de mange meget forskellige projekter. ID85 systemet kan håndtere alle disse krav og med den nye test kan vi nu også bygge glasvæggene med de smalle profiler i 4,5 meters højde.
Et enkelt design til alle funktionskrav.
September 2021 – Vi søger 2 nye kollegaer til tegnestue teamet
Da vi har forøget ordretilgang søger vi 2 nye kollega til vores tegnestue team som pt. består af 4 medarbejdere og en lærling, til tiltrædelse snarest muligt.
Vi søger en kollega, der har lyst og energi til at påtage sig en arbejdsdag med varierede arbejdsopgaver i vores tegnestue.
Arbejdsopgaverne bliver bl.a.:
- Omsætte kundeoplæg til produktionstegninger
- Deltage i indkøb af glas
- Udarbejde projektdokumentation
- Kontakt til kunder og kollegaer om projektafklaring
Juni 2021 – Stærke akustikløsninger til glasvægge
Brug af glas i arkitekturen skaber transparens, oversigtelighed og åbenhed i alle typer miljøer. Men glassets hårde overflade kræver akustikregulering på andre flader for at give et godt lydmiljø.
Derfor er glasvægge og akustikregulering et perfekt match.
Et unikt samarbejde der giver nye muligheder
In-Sign har indgået et samarbejde med Skandi-Bo og Gustafs om at udvikle et element som består af Skandi-Bo’s aluminiumsprofil og Gustafs akustikpaneler.
Januar 2021 – Nyt samarbejde giver firma to nye lærlinge
Det er en kendt sag, at der i nogle brancher er mangel på lære-pladser, mens der i andre erhverv er for få interesserede unge og derfor færre, der søger, i forhold til behovet. Det kan i alle tilfælde efterlade unge, der ikke kan få den lærlingeplads, de gerne vil have.
Men der er heldigvis også solstrålehistorier: Det gælder eksempelvis hos SKANDI-Bo A/S, som nu optager to nye lærlinge.
November 2020 – Vores EI60 Brandskydedør bestod brandtesten med masser af overtid
At udvikle en brandskydedør er teknisk svært, og derfor er langt de fleste brandskydedøre på markedet udviklet og testet i en fast væg.
Vores EI60 Brandskydedør er monteret og testet i en glasvæg og bestod med masser af overtid.
August 2020 – Middelgrundsfortet er blevet til Ungdomsøen
SKANDI-BO har leveret brandklassificerede glasvægge og glasdøre til Middelgrundsfortet, der både er bygningsfredet og et fortidsminde. En ikke helt almindelig opgave med glaspartier udført i facon tilpasset de gamle granitbuer. SKANDI-BO har erfaring med denne type specialopgaver, og har leveret en stilren og brandsikker løsning.
Juli 2020 – SKANDI-BO søger en ny CNC-operatør/ -programmør
Er du CNC-operatør, maskinsnedker eller lignende med erfaring/flair for programmering af CNC-styrede bearbejdningscentre, og kunne tænke dig at indgå i et team, hvor man arbejder med fræsning, skæring/afkortning i aluminium, så er det dig vi søger?
Arbejdsopgaver er bl.a. inden for følgende områder:
• Fræsning i aluminiumsprofiler på vores nyindkøbte bearbejdningscenter
• Lave programmer i CAMPLUS (Emmergi) til fræsning
• Skæring/afkortning på automat sav
Maj 2020 – Dagslys strømmer ind i Nordfløjen på Rigshospitalet
Dagslys og store åbne rum med høj transparens har været nøgleord for Nordfløjen på Rigshospitalet. I de høje smukke lokaler strømmer dagslyset ind fra flere vinkler af den zigzag-formede bygning, og da stor set alle vægge er lavet af glas, strømmer lyset også frit gennem bygningen.
SKANDI-BO’s opgave er løst i underentreprise for Elindco A/S, der havde storentreprisen med aptering.
April 2020 – DTU 310 – Enkelt design, stram byggeproces og godt samarbejde.
Til det prisbelønnet byggeri af DTU 310 har SKANDI-BO leveret glasvægge og glasrammedøre der leverer et elegant modspil til de varme og mørke egetræspaneler. Bygningen blev tildelt årets byggeri for; ”en bemærkelsesværdig byggeproces og et samarbejde, der kan inspirere hele byggebranchen”. Vi er stolte af at have bidraget til projektet fra de tidlige faser, med viden om brand, funktionalitet og byggeproces.
Klik her for at se flere billeder
December 2019 – Jan og Jørn fejrer 35 års jubilæum
35 års jubilæum
Den 3. december kunne SKANDI-BO fejre 35 års jubilæum for to af vore dygtige montører, Jørn Jensen og Jan Henriksen.
De startede som 2 unge friske fyre lige efter deres soldater tid, hvor de også havde tjent sammen, uden at vide de vil komme til at holde 35 års jubilæum sammen. i den samme virksomhed.
De startede som tømrersvende i firmaet med at udføre diverse tømreopgaver og efterfølgende opføre typehuse.
Siden har SKANDI-BO forvandlet sig fra at være tømrer virksomhed til at være førende inden for branchen i produktion af brandsikre døre og vægge i aluminium og glas til alle former for bygninger.
Kolleger og ledelse ønsker Jan og Jørn tillykke med jubilæet, og ser frem til at fejre flere sammen dem.
November 2019 – Vi søger en Regnskabsmedarbejder, der har styr på Lønregnskab og Debitorbogholderi
SKANDI-BO søger Regnskabsmedarbejder, der har styr på
Lønregnskab og Debitorbogholderi
Vi søger en regnskabsmedarbejder, der har lyst og energi til at påtage sig en arbejdsdag med masser af varierede arbejdsopgaver i vores administrations- og økonomiafdeling.
Dine opgaver:
- Lønindberetning
- Debitorbogholderi
- Telefonomstilling, postfordeling, mødekaffe mm.
- Sekretærarbejde, arkivering o.l.
November 2019 – Har du hænderne skruet rigtigt på? Så er du måske vores nye lærling?
Har du hænderne skruet rigtigt på?
Så er du måske vores nye lærling?
Vi søger en talentfuld og arbejdsom lærling til vores værksted i Jerslev.
Du vil som vores nye lærling indgå i vores team, og være med til at udvikle og vedligeholde det gode samarbejde med vores mange kunder.
Vi tilbyder en spændende og udfordrende uddannelse, hvor du bliver uddannet som ALUbygger.
ALUbygger er en håndværksuddannelse i fremtidens materialer og er nært beslægtet med den traditionelle tømreruddannelse. Forskellen er materialet, fordi ALUbyggeren konstruerer bygninger med aluminiumsprofiler, aluminiumsplader og glas.
Vi glæder os til at modtage ansøgning fra dig, som brænder for at blive en dygtig ALUbygger.
Så send din ansøgning inkl. CV til info@skandi-bo.dk
Maj 2019 – SKANDI-BO dokumenterer bæredygtighed med EPD
EPD – Miljøvaredeklaration
Hos SKANDI-BO har vi i mange år tænkt bæredygtighed ind i vores produktion af vores glasvægge og døre. Nu kan vi også dokumentere det med en EPD – Miljøvaredeklaration. Miljøvaredeklarationer er væsentlige for, at man kan træffe bæredygtige materialevalg og anvendes i forbindelse med bygningscertificeringer som fx DGNB, BREEAM eller LEED. Derfor har SKANDI-BO fået udarbejdet EPD (Environmental Product Declaration), som er en tredjepartsverificeret miljøvaredeklaration. En EPD dokumenterer en byggevarers miljømæssige egenskaber, og indeholder informationer om blandt andet produkters påvirkning af miljøet, ressourceforbrug samt genbrug og genindvinding.
Her kan du se EPD ´en på vores Glasvægssystem ID85
Maj 2019 – Glasrammedør med usynlig indbygget dørlukker
Klik her for at læse på BYGGEMATERIALER.
Marts 2019 – Vores lærling deltager i DM i Skills
Den 4.-6. april 2019 løber DM i Skills af stablen i Næstved , hvor 41 lærlinge fra Dansk Byggeris medlemsvirksomheder stiller op.
Vi er meget stolte af at vores lærling, Nico Westh Rasmussen, er blevet udvalgt til at deltage og vi ønsker ham held og lykke.
Klik her for at læse mere.
December 2018 – Lærlingene har nøglen til fremtiden
Hos Skandi-Bo i Ubby er de fem lærlinge nøglepersoner. Og virksomhedens ordrebog har det godt.
Klik her for at læse mere.
September 2018 – Brandglasvægge i ”New Yorker look”
Der bliver udtænkt mange spændende projekter med glasvægge, og SKANDI-BO har netop afsluttet et af de mere specielle af slagsen. I tæt samarbejde med Arkitekt Erik Andersen fra TEKT projekt, har SKANDI-BO, sammen med MBG Entreprise A/S, udført glasvægge til Arbejdernes Landsbank i Frederiksborggade i København, hvor kompromisløse designønsker med ”New Yorker look” skulle gå hånd i hånd med de højeste brandkrav.
Klik her for at læse mere på byggematerialer.dk
Maj 2018 – SKANDI-BO modtager CSR pris
SKANDI-BO har med stolthed og glæde modtaget Kalundborg Jobcenters CSR pris.
Motivering for prisen er: SKANDI-BO har ansat en integrationsborger i et IGU forløb, som har givet udfordringer på grund af krigstraumer, her har virksomheden udvist tålmodighed og forståelse samt har fastholdt medarbejderen i beskæftigelse.
Fabrikschef Carsten Andreasen sammen med Jamal Alsuleiman og CSR prisen.
April 2018 – trends i skolebyggeriet
Glasvægge og gennemsigtige klasseværelser er blevet én af de helt store trends ved de senere års mange skolebyggerier og -renoveringer. Skolereformen fra 2014 stillede nye krav til læringsstile, transparens, bevægelse og aktivitet og blev en milepæl inden for byggeriet. Det nye internationale buzzword er ”21st Century Learning Skills”, som bl.a. skal forberede børnene på teamwork og problemløsning i en digital verden. Det stiller selvsagt også krav til skolernes indretning.
Hvis der er en leverandør til skolebyggerier, der ved noget om dette, så er det Lars Birk Biller fra SKANDI-BO A/S, der fremstiller indvendige glasvægge og -døre på deres fabrik på Vestsjælland. Det var et helt studie at sætte sig ind i reformen, husker Lars Birk Biller, der satte sig på skolebænken for at lytte og lære på adskillige konferencer om ”Fremtidens skole”. Fremtiden kom hurtigt, og SKANDI-BO har de seneste fire år leveret glaspartier til over 30 skolebyggerier i Danmark.
Arkitekterne var lynhurtige til at implementere de nye tanker, og det gav sig udtryk i utrolig spændende skolebyggerier. SKANDI-BO har således været med på flere af de banebrydende byggerier, man taler om i skole- og arkitektkredse. Eksempelvis den renoverede 70’er-skole Dyvekeskolen på Amager, der vandt prisen som ”Årets skolebyggeri” og et par flagskibe inden for nybyggede skoler som Sydhavnsskolen og Bagsværd Skole.
De meget store skoler er typisk opbygget, så der er mange mindre områder med nærmiljøer, så børnene kan føle sig trygge i deres eget lille område. Der bygges bæredygtigt og lægges stor vægt på det bedst mulige lysindfald, god akustik og god luftkvalitet. Når glasvægge indendørs har fået så stor udbredelse i de senere år, skyldes det, at man kan lade dagslyset strømme ind gennem vinduerne og videre fra rum til rum gennem væggene. Den største hindring for at bruge glasvægge indendørs har været, at man ikke tidligere har kunnet brandsikre med glas, men her er det sket en stor udvikling i de senere år, hvor SKANDI-BO har haft stor fokus på at imødekomme arkitekternes aktuelle krav. Resultatet er flere specialudviklede løsninger, bl.a. glasvægge med glasdøre eller skydedøre, der er brandgodkendt som et samlet parti.
Arkitekt Lars Christensen fra JJW Arkitekter, der stod bag Sydhavnsskolen fortæller: – Vi bruger meget glas i vores løsninger, fordi lysindfaldet er ét af de vigtigste elementer, vi arbejder med, og vi er særligt glade for SKANDI-BO’s system, fordi det har de samme smalle profiler til både almindelige og brandsikre glasvægge og døre. Profilerne er med deres indhak nogle af de mest forfinede, der er på markedet og er med til at give lethed og sammenhæng i byggeriet. Samtidig er det vigtigt for os at arbejde med en leverandør, der som SKANDI-BO, har helt styr på brandcertificeringerne.
Januar 2018 – se vores nye produktbrochure
Her kan du se vores nye produktbrochure med glasvægge og døre.
Klik her for at læse brochuren online
August 2017 – lynhurtig til at lære sig dansk: En portåbner til et job
Jamal Alsuleiman, 18 år, er godt på vej til at blive glarmester med alu som speciale på SKANDI-BO i Ubby.
Han har boet i Danmark i to år. Han har været i job i et halvt år.
For Jamal Alsuleiman, 18 år – flygtning fra Syrien – er det gået hurtigt med at få en god og meningsfyldt dagligdag med udsigt til en god fremtid. Han har fået job på Skandi-Bo i Ubby. Den unge man har været lynhurtig til at lære sig dansk. Ikke mindst det blev – med fabriksdirektør Carsten Andreasens ord – en portåbner i forhold til kollegerne i det job den unge mand med stor lyst er igang med.
Oktober 2016 – glasvæg producent styrker sin bestyrelse
Skandi-Bo Indoor A/S styrker ledelsen og tilknytter nyt bestyrelsesmedlem uden for ejerkredsen.
Der er tale om en særdeles erfaren person i skikkelse af Carl Trock, som efter en årrække som direktør i forskellige fremtrædende selskaber i dag fuldt ud beskæftiger sig med professionelt bestyrelsesarbejde.
Februar 2016 – transparent byggeri gavner psykiatrien
En hel ny indstilling til arkitekturen i de senere år har haft en stor gavnlig effekt på resultaterne inden for psykiatrien. Et af de fornemmeste eksempler er Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, som stod færdig i august 2015. Første del, som bestod i total renovering af de gamle hospitalsbygninger, stod dog færdig allerede i sommeren 2014. Såvel i det renoverede klassiske murstensbyggeri som i de nye tilbygninger er indvendige glaspartier det gennemgående træk.
Der er langt fra fortidens lange hospitalsgange med små cellelignende stuer, så man kan med rette tale om et paradigmeskifte inden for psykiatrien. Nu kan man overskue store fællesområder på grund af glasvæggene. Efter det første års brug stod det allerede klart, at de nye omgivelser understøtter patienternes tryghed og motiverer dem til kontakt til omverdenen. Region Syddanmark har konstateret, at antallet af bæltefikseringer i 2015 er faldet med 69,9 % sammenholdt med 2014, mens antallet af gange, der er givet beroligende medicin under tvang er faldet med 61,4 % i samme periode.
Februar 2016 – glarmesterlærling i top 4 til DM
Vores glarmesterlærling Johnny Holtze Hall bliver udlært fra SKANDI-BO i efteråret 2016, men ligger allerede i toppen blandt landets bedste unge glarmestre. Som elev på EUC Nordvestsjælland i Holbæk, Danmarks eneste glarmesterskole med over 100 elever, var Johnny blandt de 12 elever, som lærerne udpegede til at dyste om titlen som Danmarksmester i Skills. Efter et lokalopgør kom truppen, der blev sendt afsted til DM i Fredericia i februar, ned på fire personer og heriblandt Johnny. Selv om Johnny ikke løb med titlen som Danmarksmester, er vi hos SKANDI-BO stolte af at have en af Danmarks fire bedste unge glarmestre hos os.
Marts 2015 – generationsskifte hos SKANDI-BO
Arne L. Jensen, stifter af SKANDI-BO a/s i Jerslev, trækker sig fra den daglige drift og posten som virksomhedens administrerende direktør. Han bliver afløst af to direktører. Efter 42 år på posten som daglig leder af virksomheden har Arne L. Jensen holdt afskedsreception og træder et skridt tilbage. Som hovedaktionær fortsætter han dog i bestyrelsen, ligesom han vil være tilknyttet virksomheden som konsulent. Direktionen vil fremover bestå af de to ledende medarbejdere Carsten Andreasen og Lars Birk Biller, som har været i virksomheden i henholdsvis ét og godt fem år. Carsten Andreasen bliver fabriks- og produktionsdirektør og Lars Birk Biller bliver direktør for salg og forretningsudvikling. Begge indgår i virksomhedens aktionærkreds som led i generationsskiftet.
Afgående direktør i SKANDI-BO Arne L. Jensen flankeret af de to nye direktører, der afløser ham på posten. Lars Birk Biller til venstre og Carsten Andreasen til højre. & Co
November 2014 – videregående uddannelser i nye glashuse
Danmarks vigtigste råstof er ungdommen, og der er politisk bevågenhed på at få den bedst uddannede generation nogensinde. Med den politiske vilje er der de senere år fulgt bevillinger, som nu udmønter sig i en række nyskabende skolebyggerier. Danske arkitekter har længe markeret sig med storslået arkitektur i udlandet, og nu kan vi også selv opleve et par ypperlige skolebyggerier i Danmark, bl.a. det nye Syddansk Universitet i Kolding og en ny laboratoriebygning ved Roskilde Universitetscenter, som begge er tegnet af Henning Larsen Architects. Fælles for bygningerne er en meget markant brug af glas til både facader og indvendige vægge.
Syddansk Universitets Kolding Campus danner med sin trekantede form et markant nyt vartegn i Kolding. Bygingen bliver et nyt centrum for SDUs fag i kommunikation, design, kultur og sprog. RUCs nye laboratoriebygning understøtter et dynamisk og fleksibelt fællesskab mellem en række forskellige fagmiljøer. Bygningens tre sektioner harmonerer med de eksisterende punkthuse på RUC, og mellem sektionerne ligger terrasser designet til uformelle møder.
Oktober 2014 – indvendige glasvægge er ny trend
Mange af de store bygningsværker, der skyder op i disse år, er kendetegnet ved markante glaspartier i facaden – eller ligefrem facader, hvor glas er det bærende element. Arkitekterne er vilde med glas, fordi det giver maksimale muligheder for at lege med dagslyset, og nu har glas også fået så mange tekniske egenskaber, at det er fuldt på højde med andre byggematerialer. Glas kan fx behandles så det værner mod kulde, støj, slag, brand og sollys.
I den nye Hal C multihal på Arsenaløen giver vægge af glas overblik over alle aktiviteter. På den renoverede Dyvekeskolen på Amager er de lange mørke gange erstattet af lyse miljøer med masser af dagslys.
Oktober 2013 – skolereform giver jobs i byggeriet
Det har sat gang i et sandt byggeboom hos de virksomheder, der har specialiseret sig inden for byggeri af skoler. Dagbladet Licitationen anslog i en artikel den 30. august i år, at kommunerne alene i 2013 kommer til at bruge 2,8 mia. kr. på skolerne. Der er tale om både ombygning, nybygning og renovering, alt sammen for at skolerne kan være forberedt til den nye skolereform. – Arkitekterne har virkelig været forudseende i den her henseende, fortæller salgs- og marketingchef Lars Birk Biller fra virksomheden Skandi-Bo, der er en af de virksomheder, der mærker følgevirkningerne af opsvinget i skolebyggeriet. Arkitekterne har i flere år tegnet skoler, der på magisk vis opfylder alle de nye krav til den moderne undervisning. Nogle af nøgleordne er transparens og fleksibilitet, og det har netop gavnet Skandi-Bo, der fremstiller glasvægge og indvendige glasdøre på værkstedet i Jerslev på Vestsjælland.
Juni 2013 – specialdesignet glasbrandvæg til Anna Kirke, København
Sammen med arkitekt Ebbe Rostgaard-Hansen, der er arkitekt MAA og specialist i renovering af kirkebygninger, kom vi på en spændende opgave med at finde en løsning, der både funktionelt og designmæssigt passede til den gamle kirkes oprindelige arkitektur. Ud over at den nye glasvæg overholder EI60, der er højeste klassifikation inden for brandsikring, så sikrer det matte glasparti også lysindfald i mødesalen, der ligger midt i bygningen, forklarer Lars Birk Biller.
November 2012 – nyt bæredygtigt glashus på DTU
Glas giver bedre indeklima og maksimal udnyttelse af daglyset langt ind i bygningerne. Glasfacader er populære i nye prestigebyggerier, og nogle steder er glas også det bærende element, når det kommer til de indvendige vægge. Det gælder for eksempel den nye Bygning 324 på Danmarks Tekniske Universitet. Til byggeriet på DTU har Skandi-Bo leveret ca. 1.400 m² glasfacader med forskellige lyd- og brandhæmmende klassifikationer. De er anvendt til facader på de indvendige tårne, og sammen med 36 dørpartier, til indvendig opdeling af mødelokaler mv. i kontorområdet. Arkitekt Thomas Nørgaard fra Arkitektfirmaet Christensen & Co fortæller, at de overvejende årsager til, at glas kom til at spille hovedrollen er, at tiden er til en høj grad af transparens – og at kravene til energibesparelser i byggeriet er større end nogensinde. Pihl A/S har været hovedentreprenør, og projektchef John Bech Hansen fortæller, at Skandi-Bo systemer, ud over at leve op til arkitektens krav til æstetik, også lever op til entreprenørens krav om hurtighed.
Illustration: Arkitektfirmaet Christensen & Co
[/slb_exclude]