Lynhurtig til at lære sig dansk

August 2017- Lynhurtig til at lære sig dansk: En portåbner til et job

Jamal Alsuleiman, 18 år, er godt på vej til at blive glarmester med alu som speciale på SKANDI-BO i Ubby.
Han har boet i Danmark i to år. Han har været i job i et halvår.
For Jamal Alsuleiman, 18 år – flygtning fra Syrien – er det gået hurtigt med at få en god og meningsfyldt dagligdag med udsigt til en god fremtid. Han har fået job på Skandi-Bo i Ubby.
Den unge man har været lynhurtig til at lære sig dansk. Ikke mindst det blev – med fabriksdirektør Carsten Andreasens ord – en portåbner i forhold til kollegerne i det job den unge mand med stor lyst er igang med.
Skandi-Bo med 40 ansatte er specialist i indvendige glasvægge og døre til skoler, industri, institutioner, sygehuse og skibe.
Materialer, der er udført brandhæmmende, så de kan anvendes i stedet for almindelige vægge og dermed hjælpe designere og arkitekter til at skave mere transparens i projekterne.
– Jamals vilje, lyst og drive foldede sig ud allerede i de fire uger han var i praktik, før han fik pladsen som såkaldt IGU’er, fortæller Carsten Andreasen. IGU står for integrations-grunduddannelse.

Erfaren elev
– Han havde rent faktisk et halvt års erfaring med sig fra et lignende job i Libanon. Her arbejdede han på en fabrik, der meget lig vores. Der fremstiller udvendige vinduer, men metodikken er den samme. Det fald vi for: Både han og vi vidste, hvad vi gik ind til.
Skandi-Bo i Ubby har eksisteret siden 1973. Den begyndte som en traditionel tømrervirksomhed og har siden specialiseret sig. Der er stigende omsætning, og medarbejderstaben udvides løbende.
Fabrikationen finder sted i en stor lys fabrikshal med kontorer, mødelokaler, tegnestue med videre indrettet på en >>balkon<< i første sals højde. Et lyst, rummeligt og inspirerende arbejdsmiljø.

På lige fod
Jamal Alsuleiman er med i fabrikationen på lige fod med kollegerne.
– Han samler døre og vinduer. Saver, skærer, monterer glas og er også med ude på byggepladserne, siger Carsten Andreasen.
– Et god job, Jeg er rigtig glad for det, lyder det i en travl stund fra Jamal Alsuleiman selv.
Sammen med salgsdirektøren Lars Birk har Carsten Andreasen haft kontakten til Jobcenteret i Kalundborg Kommunem som har formidlet kontakten til den syriske elev. Og de to har så introduceret den unge mand til alle led i produktionen.
Det har skabt stor respekt, hvor hurtigt Jamal Alsuleiman har været til at lære sig dansk.
Carsten Andreasen lægger heller ikke skjul på den store betydning det har haft for, at han er gledet så godt ind i arbejdsfællesskabet med de øvrige ansatte.

Specialet
Skandi-Bo er en arbejdsplads med sans for at skabe stilrene løsninger med fokus på lys og luft. Her sikres, at byggetekniske krav forenes med design. De brand- og lysisolerende vægge gør det muligt at kombinere et stort lysindfald med høj komfort og sikkerhed.


Kilde: Kalundborgegnens Erhvervsråd – Det ny’ Magasin.

SKANDI-BO A/S 2018 - All rights reserved