Udtalelser

Vores samarbejdspartnere sætter stor pris på fleksibiliteten i produkterne fra SKANDI-BO. Læs her om deres erfaringer med at bruge løsninger fra SKANDI-BO i projekterne:

”De nye muligheder med glasvægge betyder en hel anden transparens i den måde vi omgås. Man må gerne kunne se, at en bygning lever og har aktivitet”, fortæller arkitekt Jesper Møgelhøj fra KANT Arkitekter, der er står bag ”Årets skolebyggeri”. Det blev den renoverede 70’er-skole Dyvekeskolen på Amager, og også her har SKANDI-BO leveret indvendige glasvægge, idet de lange mørke gange er erstattet af mere åbne miljøer med masser af dagslys.

Arkitekt Merete Alder Juul fortæller, at dagslys altid er et hovedtema for Henning Larsen Architects. ”Ud over at dagslys er godt at opholde sig i for mennesker, er det et smukt element at arbejde med som arkitekt, og så er det så heldigt, at det også er rigtig bæredygtigt. Designet er noget af det, som arkitekt Merete Alder Juul lagde vægt på: ”I offentlige byggerier er prisen vigtigst, men vi går naturligvis efter en løsning, der også æstetisk lever op til vores krav. Her var vi meget tilfredse med, at SKANDI-BO’s glaspartier var bedst, bl.a. fordi der er samme smalle profiler på almindelige døre og branddøre, så vi får et harmonisk udtryk”.

Entreprenør på RUCs nye laboratoriebygning har været ELINDCO i Jyllinge, hvor Jesper Birk Hansen har stået for byggeledelsen. ”Jeg skal først og fremmest sikre mig, at vi får de bedste priser fra leverandørerne, så vi spørger altid flere. I disse tider, hvor man også skal sikre sig, at de rent faktisk kan levere, har det været trygt at samarbejde med SKANDI-BO, som kreditforsikrer alle kunder. Vi besøgte virksomheden undervejs og så, hvordan alle glaspartier stod klar på værkstedet og var mærket til os. Det er en professionel virksomhed, der leverer rettidigt, så det er en leverandør man gerne vil arbejde med”, fortæller Jesper Birk Hansen.

Også SDUs byggeleder, Jørgen Skov Kristensen fra Hustømrerne i Rødekro har været begejstret for samarbejdet med SKANDI-BO. ”Vi kendte SKANDI-BO fra tidligere og ved, at de er meget idérige og løsningsorienterede. Det blev der også brug for her, da der blev ændret i dimensioner på dørkarme undervejs, så de levede til fulde op til forventningerne”.

Arkitekt Helge Næs fra norske L2 Arkitekter A/S har brugt løsninger fra SKANDI-BO til kulturhuset Lørenskog Hus: ”Jeg er særlig glad for det slanke udtryk i løsningerne fra SKANDI-BO. Det giver stor fleksibilitet, at man kan indbygge brandsikkerhed som en integreret del af udtrykket. I Lørenskog Hus har vi brugt glasskillevæggene til at skabe lyse rum, og systemet fra SKANDI-BO Indoor, herunder især ID85 Brand serien har gjort det muligt for os at opnå den åbenhed, vi var ude efter”.

Projektchef John Bech Hansen fra Pihl A/S, hovedentreprenør på DTU, Bygning 324, fortæller: ” SKANDI-BO systemer kan, ud over at leve op til arkitektens krav til æstetik, også leve op til entreprenørens krav om hurtighed. Når det hele kommer i præfabrikerede rammer går det gnidningsfrit med montagen. Det er ude på pladsen, at tiden altid løber, så jo flere grænseflader og ubekendte faktorer, man kan eliminere, des bedre for budget og tidsplan”.

Arkitekt Thomas Nørgaard fra Arkitektfirmaet Christensen & Co fortæller, at transparens i både bygning og organisation var årsager til, at glas kom til at spille hovedrollen i Bygning 324 på DTU: ”Vi er særligt glade for, at det nu er muligt at få brandsikre partier i samme slanke profiler, som almindeligt glas, da det giver maksimalt lysindfald. Systemet fra SKANDI-BO er gennemtænkt i alle detaljer og har også en flot integration af døre. Det betyder, at vi kan holde et ensartet udseende hele vejen igennem, selv om der er forskellige krav til brandsikkerhed og lydisolering fra område til område”.

Arkitekt Lars Clausen fra Nøhr & Sigsgaard fortæller: “Vi bruger meget glas i vores løsninger, fordi lysindfaldet er et af de vigtigste elementer, vi arbejder med, og vi er særligt glade for Skandi-Bo’s system, fordi det er meget fleksibelt. Det har de samme slanke profiler til almindelige vinduer og døre og til de brandsikre, hvorved vi kan opnå den lethed og sammenhæng i byggeriet, som vi tilstræber”.