NYHEDER

August 2017- Lynhurtig til at lære sig dansk: En portåbner til et job

Jamal Alsuleiman, 18 år, er godt på vej til at blive glarmester med alu som speciale på SKANDI-BO i Ubby.
Han har boet i Danmark i to år. Han har været i job i et halvår.
For Jamal Alsuleiman, 18 år – flygtning fra Syrien – er det gået hurtigt med at få en god og meningsfyldt dagligdag med udsigt til en god fremtid. Han har fået job på Skandi-Bo i Ubby.
Den unge man har været lynhurtig til at lære sig dansk. Ikke mindst det blev – med fabriksdirektør Carsten Andreasens ord – en portåbner i forhold til kollegerne i det job den unge mand med stor lyst er igang med.

Læs mere

Oktober 2016 – Glasvæg producent styrker sin bestyrelse.

Skandi-Bo Indoor A/S styrker ledelsen og tilknytter nyt bestyrelsesmedlem uden for ejerkredsen.

Der er tale om en særdeles erfaren person i skikkelse af Carl Trock, som efter en årrække som direktør i forskellige fremtrædende selskaber i dag fuldt ud beskæftiger sig med professionelt bestyrelsesarbejde.

Læs mere

unavngivet

Februar 2016 – Transparent byggeri gavner psykiatrien

En hel ny indstilling til arkitekturen i de senere år har haft en stor gavnlig effekt på resultaterne inden for psykiatrien. Et af de fornemmeste eksempler er Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, som stod færdig i august 2015. Første del, som bestod i total renovering af de gamle hospitalsbygninger, stod dog færdig allerede i sommeren 2014. Såvel i det renoverede klassiske murstensbyggeri som i de nye tilbygninger er indvendige glaspartier det gennemgående træk.

Der er langt fra fortidens lange hospitalsgange med små cellelignende stuer, så man kan med rette tale om et paradigmeskifte inden for psykiatrien. Nu kan man overskue store fællesområder på grund af glasvæggene. Efter det første års brug stod det allerede klart, at de nye omgivelser understøtter patienternes tryghed og motiverer dem til kontakt til omverdenen. Region Syddanmark har konstateret, at antallet af bæltefikseringer i 2015 er faldet med 69,9 % sammenholdt med 2014, mens antallet af gange, der er givet beroligende medicin under tvang er faldet med 61,4 % i samme periode.

Læs mere

ESBJERG_DSC_7211 ESBJERG_DSC_7274 ESBJERG_DSC_7505

Februar 2016 – Glarmesterlærling i top 4 til DM

Vores glarmesterlærling Johnny Holtze Hall bliver udlært fra SKANDI-BO i efteråret 2016, men ligger allerede i toppen blandt landets bedste unge glarmestre. Som elev på EUC Nordvestsjælland i Holbæk, Danmarks eneste glarmesterskole med over 100 elever, var Johnny blandt de 12 elever, som lærerne udpegede til at dyste om titlen som Danmarksmester i Skills. Efter et lokalopgør kom truppen, der blev sendt afsted til DM i Fredericia i februar, ned på fire personer og heriblandt Johnny. Selv om Johnny ikke løb med titlen som Danmarksmester, er vi hos SKANDI-BO stolte af at have en af Danmarks fire bedste unge glarmestre hos os.

IMG_2370

Marts 2015 – Generationsskifte hos SKANDI-BO

Arne L. Jensen, stifter af SKANDI-BO a/s i Jerslev, trækker sig fra den daglige drift og posten som virksomhedens administrerende direktør. Han bliver afløst af to direktører. Efter 42 år på posten som daglig leder af virksomheden har Arne L. Jensen holdt afskedsreception og træder et skridt tilbage. Som hovedaktionær fortsætter han dog i bestyrelsen, ligesom han vil være tilknyttet virksomheden som konsulent. Direktionen vil fremover bestå af de to ledende medarbejdere Carsten Andreasen og Lars Birk Biller, som har været i virksomheden i henholdsvis ét og godt fem år. Carsten Andreasen bliver fabriks- og produktionsdirektør og Lars Birk Biller bliver direktør for salg og forretningsudvikling. Begge indgår i virksomhedens aktionærkreds som led i generationsskiftet.

Læs mere

Lars_Arne_Carsten2  Lars_Arne_Carsten

Afgående direktør i SKANDI-BO Arne L. Jensen flankeret af de to nye direktører, der afløser ham på posten. Lars Birk Biller til venstre og Carsten Andreasen til højre. & Co

November 2014 – Videregående uddannelser i nye glashuse

Danmarks vigtigste råstof er ungdommen, og der er politisk bevågenhed på at få den bedst uddannede generation nogensinde. Med den politiske vilje er der de senere år fulgt bevillinger, som nu udmønter sig i en række nyskabende skolebyggerier. Danske arkitekter har længe markeret sig med storslået arkitektur i udlandet, og nu kan vi også selv opleve et par ypperlige skolebyggerier i Danmark, bl.a. det nye Syddansk Universitet i Kolding og en ny laboratoriebygning ved Roskilde Universitetscenter, som begge er tegnet af Henning Larsen Architects. Fælles for bygningerne er en meget markant brug af glas til både facader og indvendige vægge.

Læs mere

SDU  RUC-Lab2

Syddansk Universitets Kolding Campus danner med sin trekantede form et markant nyt vartegn i Kolding. Bygingen bliver et nyt centrum for SDUs fag i kommunikation, design, kultur og sprog. RUCs nye laboratoriebygning understøtter et dynamisk og fleksibelt fællesskab mellem en række forskellige fagmiljøer. Bygningens tre sektioner harmonerer med de eksisterende punkthuse på RUC, og mellem sektionerne ligger terrasser designet til uformelle møder.

Oktober 2014 – Indvendige glasvægge er ny trend

Mange af de store bygningsværker, der skyder op i disse år, er kendetegnet ved markante glaspartier i facaden – eller ligefrem facader, hvor glas er det bærende element. Arkitekterne er vilde med glas, fordi det giver maksimale muligheder for at lege med dagslyset, og nu har glas også fået så mange tekniske egenskaber, at det er fuldt på højde med andre byggematerialer. Glas kan fx behandles så det værner mod kulde, støj, slag, brand og sollys.

Læs mere

1  2

I den nye Hal C multihal på Arsenaløen giver vægge af glas overblik over alle aktiviteter. På den renoverede Dyvekeskolen på Amager er de lange mørke gange erstattet af lyse miljøer med masser af dagslys.

Oktober 2013 – Skolereform giver jobs i byggeriet

Det har sat gang i et sandt byggeboom hos de virksomheder, der har specialiseret sig inden for byggeri af skoler. Dagbladet Licitationen anslog i en artikel den 30. august i år, at kommunerne alene i 2013 kommer til at bruge 2,8 mia. kr. på skolerne. Der er tale om både ombygning, nybygning og renovering, alt sammen for at skolerne kan være forberedt til den nye skolereform.  – Arkitekterne har virkelig været forudseende i den her henseende, fortæller salgs- og marketingchef Lars Birk Biller fra virksomheden Skandi-Bo, der er en af de virksomheder, der mærker følgevirkningerne af opsvinget i skolebyggeriet. Arkitekterne har i flere år tegnet skoler, der på magisk vis opfylder alle de nye krav til den moderne undervisning.  Nogle af nøgleordne er transparens og fleksibilitet, og det har netop gavnet Skandi-Bo, der fremstiller glasvægge og indvendige glasdøre på værkstedet i Jerslev på Vestsjælland.

Læs mere

Se reference

bagsvaerd_skole-11_fotoTorbenLinde  NOERREBRO-PARK-SKOLE-4182

Juni 2013 – Specialdesignet glasbrandvæg til Anna Kirke, København

Sammen med arkitekt Ebbe Rostgaard-Hansen, der er arkitekt MAA og specialist i renovering af kirkebygninger, kom vi på en spændende opgave med at finde en  løsning, der både funktionelt og designmæssigt passede til den gamle kirkes oprindelige arkitektur. Ud over at den nye glasvæg overholder EI60, der er højeste klassifikation inden for brandsikring, så sikrer det matte glasparti også lysindfald i mødesalen, der ligger midt i bygningen, forklarer Lars Birk Biller.

Læs mere

Se reference

Anna-Kirke1  Anna-Kirke4-1024x682

November 2012 – Nyt bæredygtigt glashus på DTU

Glas giver bedre indeklima og maksimal udnyttelse af daglyset langt ind i bygningerne. 

Glasfacader er populære i nye prestigebyggerier, og nogle steder er glas også det bærende element, når det kommer til de indvendige vægge. Det gælder for eksempel den nye Bygning 324 på Danmarks Tekniske Universitet. Til byggeriet på DTU har Skandi-Bo leveret ca. 1.400 m² glasfacader med forskellige lyd- og brandhæmmende klassifikationer. De er anvendt til facader på de indvendige tårne, og sammen med 36 dørpartier, til indvendig opdeling af mødelokaler mv. i kontorområdet. Arkitekt Thomas Nørgaard fra Arkitektfirmaet Christensen & Co fortæller, at de overvejende årsager til, at glas kom til at spille hovedrollen er, at tiden er til en høj grad af transparens – og at kravene til energibesparelser i byggeriet er større end nogensinde. Pihl A/S har været hovedentreprenør, og projektchef John Bech Hansen fortæller, at Skandi-Bo systemer, ud over at leve op til arkitektens krav til æstetik, også lever op til entreprenørens krav om hurtighed.

Læs mere

Læs artikel fra C&Co

Læs artikel fra Byggeplads.dk

dtu2_230x140  dtu_230x140_01

Illustration: Arkitektfirmaet Christensen & Co