previous arrow
next arrow
Klik på billedet for at se det i fuld visning

Dyvekeskolen

Da Amagers store folkeskole fra halvfjerdserne skulle renoveres, var der først og fremmest fokus på at få mere dagslys ind i bygningerne. Som de fleste gamle skoler havde Dyvekeskolen lange mørke gange, så arkitektens svar var at tilføre ovenlys og masser af indvendige glasvægge i alt fra klasselokaler til kontorfløj og nye faglokaler.

SKANDI-BO har leveret både brandklassificerede og uklassificerede glasvægge i rammesystemet ID85, som har samme dimensioner i begge udgaver. De uklassificerede glaspartier er med lydglas, og gangdørene har skjulte dørlukkere. En del glaspartier og -døre blev leveret med silketrykte dekorationer. I alt leverede vi 270 m² glasvægge og 30 døre, heraf en del med adgangskontrol.

Læs mere om byggeriet på Byggeplads.dk 

Læs om Dyvekeskolen som blev “Årets skolebyggeri”  

Arkitekt: Kant Arkitekter A/S
Entreprenør: Enemærke & Petersen A/S
Detaljer: EI30 & 60 partier, EI60 gangdøre med skjulte dørlukkere, lydglas og adgangskontrol (ADK)

Udtalelse

”De nye muligheder med glasvægge betyder en hel anden transparens i den måde vi omgås. Man må gerne kunne se, at en bygning lever og har aktivitet”, fortæller arkitekt Jesper Møgelhøj fra KANT Arkitekter, der er står bag ”Årets skolebyggeri”. Det blev den renoverede 70’er-skole Dyvekeskolen på Amager, og også her har SKANDI-BO leveret indvendige glasvægge, idet de lange mørke gange er erstattet af mere åbne miljøer med masser af dagslys.

SKANDI-BO A/S 2018 - All rights reserved